Gorilovics Tivadar köszöntése 80. születésnapja alkalmából

Gorilovics Tivadar köszöntése 80. születésnapja alkalmábólGorilovics Tivadar professor emeritus 80. születésnapja tiszteletére ünnepi rendezvényt szervezett 2013. szeptember 20-án a Debreceni Egyetem Francia Tanszéke, a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottságának Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága és a DE Hallgatói Önkormányzata a DAB Székházában.

Gorilovics Tivadar huszonegy éven át vezette a KLTE Francia Tanszékét, s közben az egyetem rektorhelyetteseként, illetve a Bölcsészettudományi Kar dékánjaként is működött. Pályafutása során kilenc könyve és számtalan publikációja jelent meg a 19-20. századi francia irodalom, a magyar-francia eszmei és irodalmi kapcsolatok, valamint a fordításirodalom témakörében.

Az ünnepi alkalomból összegyűltek kollégái, barátai, tanítványai, akik a Két kultúra vonzásában alapgondolat köré felépített előadásokkal tisztelegtek az irodalomtudós professzor előtt.

Gorilovics Tivadart Papp Klára, a DE BTK dékánja és Kiss Sándor, a Francia Tanszék volt vezetője köszöntötték, az előadásokat pedig neves szakemberek – Martonyi Éva, Karafiáth Judit, Csűry István, Imre László, Veliky János és Tegyey Gabriella – tartották.

Frissítés dátuma: 2018.06.06.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.