Gorilovics Tivadar köszöntése 80. születésnapja alkalmából

Gorilovics Tivadar köszöntése 80. születésnapja alkalmábólGorilovics Tivadar professor emeritus 80. születésnapja tiszteletére ünnepi rendezvényt szervezett 2013. szeptember 20-án a Debreceni Egyetem Francia Tanszéke, a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottságának Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága és a DE Hallgatói Önkormányzata a DAB Székházában.

Gorilovics Tivadar huszonegy éven át vezette a KLTE Francia Tanszékét, s közben az egyetem rektorhelyetteseként, illetve a Bölcsészettudományi Kar dékánjaként is működött. Pályafutása során kilenc könyve és számtalan publikációja jelent meg a 19-20. századi francia irodalom, a magyar-francia eszmei és irodalmi kapcsolatok, valamint a fordításirodalom témakörében.

Az ünnepi alkalomból összegyűltek kollégái, barátai, tanítványai, akik a Két kultúra vonzásában alapgondolat köré felépített előadásokkal tisztelegtek az irodalomtudós professzor előtt.

Gorilovics Tivadart Papp Klára, a DE BTK dékánja és Kiss Sándor, a Francia Tanszék volt vezetője köszöntötték, az előadásokat pedig neves szakemberek – Martonyi Éva, Karafiáth Judit, Csűry István, Imre László, Veliky János és Tegyey Gabriella – tartották.

Legutóbbi frissítés: 2023. 10. 19. 14:02